Adrese: Margrietas 7, Rīga, Latvia / e-mail: rbi@latnet.lv Tel: 371-29132516
Carotino eļļas funkcionālās īpašības
Carotino sarkanā palmu eļļa ir divreiz frakcionēta palmu eļļa, kā rezultātā cieto tauku daļiņu sastāvs tiek samazināts, nepielietojot hidrogenēšanu.
Pārtikas produktiem, kuros izmanto Carotino palmu eļļu piemīt ilgāks derīguma termiņš, jo eļļa ir izturīga pret oksidēšanos un nerada smacīgumu. Augstas oksidēšanās stabilitātes dēļ, Carotino palmu eļļa tiek uzskatīta par vienu no vislabākajām cepjamajām eļļām. Saturot mazu linolskābes (C:18.2) un linolēnskābes (C:18.3) procentu, cepšanas laikā nerodas sadeguma smaka.
Carotino Palmu eļļai ir tendence kristalizēties pie zemākas temperatūras, kas palielina putošanas kvalitāti lietojot kūkās un margarīnos. Palmitīnskābei ir laba īpašība tauku ventilācijai/cukuru mix, piemēram maizes cepšanā.
Derīguma termiņš
Izceptai maizei pielietojot Carotino Palmas eļļu, piemīt labāka struktūra un garāks derīguma termiņš.
Carotino Palmu eļļu lieto ražojot sauso kūku miksus, augu izcelsmes un augstās stabilitātes dēļ.
Biskvīta krēmi
Carotino Palmu eļļu bieži lieto ražojot biskvītu krēmus, kuriem nepieciešama vajadzīgā kušanas temperatūra un augstāka cietības pakāpe