transtaukskabju-ietekme
Raksts - Liela kņada ap beta karotīnu
Tocotrienols
vitamin E
Sarkanas palmu ellas Carotino sastavs
Tocotrienols
Sarkana palmu ella CAROTINO Baltijas valstis, Latvija, Lietuva, Igaunija ; Red palm oil CAROTINO Baltics, Latvia, Lithuania, Estonia ; RBI SIA distributor of Red palm oil CAROTINO in the Baltic States
Receptes ar sarkano palmu ellu Carotino
Publikacijas
Notikumu saraksts

· Drošas lietošanas vēsture

Palmu eļļa ir drošs pārtikas eļļas avots lietojams cilvēka uzturā jau vairākus gadu tūkstošus.

· Lieto visā pasaulē

Palmu eļļa un tās šķidrās frakcijas lieto visā pasaulē kā cepjamo eļļu.

· Teicams diētiskais enerģijas avots

Tāpat kā citas pazīstamas augu eļļas, tā ir viegli sagremojama, absorbēta normālos vielmaiņas procesos. Tai ir nozīmīga loma enerģijas un būtisko taukskābju vajadzību nodrošināšanai daudzās pasaules valstīs.

· Nesatur holesterīnu un Trans - taukskābes (TFA)

Carotino Palmu eļļa tāpat kā citas augu eļļas nesatur holesterīnu. Saturot dabīgo piesātināto taukskābju līmeni, nav nepieciešama eļļas hidrogenēšana.

· Bagāta ar karotinoīdiem

Attīrīta pēc īpašas patentētas metodes (molekulārā destilācija), sarkanā palmu eļļa CAROTINO ir bagāta ar beta karotīnu ( pro-Vitamīns A), Vitamīnu E (Tokotrienoli un tokoferoli) un Q10, kas visi ir spēcīgi antioksidanti.

· Vitamīns E - antioksidants

Carotino eļļa ir dabīgs vitamīna E avots, sastāvot no tokoferoliem un tokotrienoliem. Šie dabīgie antioksidanti darbojas kā brīvo radikāļu savācēji, kavē šūnu novecošanos, aterosklerozi un vēzi.

· Balansēta taukskābju kompozīcija

Palmu eļļa sastāv no polinepiesātinātajām, mononepiesātinājām un piesātinātajām taukskābēm.

· Būtiskā linolskābe (C:18.2) - omega 6 un linolēnskābe (C:18.3) - omega 3

Palmas eļļas linolskābei un linolēnskābei ir konjugētā saite, kas organismā nesintizējas.

· Uzturvielu pētījumi

Cilvēka uztura pētījumi un epidemioloģiskie dati rāda, ka palmu eļļa nepalielina holesterīna līmeni tiešā salīdzinājumā ar olīveļļu vai rapšu eļļa (canola) un zemesriekstu eļļu. Palmitīnskābe var būt ekvivalenta oleīnskābei tiktāl cik tā ietekmē vielmaiņu. Linolskābes (C:18.2) un palmitīnskābes līdzsvars (C:16.0) ir nepieciešams, lai palielinātu HDL līmeni. Palmitīnskābes (C:16.0) aizvietošana ar lauritīnskābi (C:12.0) un miristīnskābi (C:14.0) kombinācijā no palmu kodola eļļas, samazina HDL un plazmas holesterīna līmeni.

· Palmu eļļas E vitamīna formai - tokotrienoli piemīt anti-trombu effekts un kavē vēža šūnu attīstību

Sarkanā palmu eļļa Carotino ir galvenais karotinoīdu avots, kas efektīvi kavē dažādu vēža formu attīstīšanos.

Palmas eļļas tokotrienoliem ir liela nozīme vēža šūnu attīstīšanās bremzēšanai.

Palmu eļļas uzturvērtība