antioksidamti
Sarkana palmu ella CAROTINO Baltijas valstis, Latvija, Lietuva, Igaunija ; Red palm oil CAROTINO Baltics, Latvia, Lithuania, Estonia ; RBI SIA distributor of Red palm oil CAROTINO in the Baltic States
Receptes ar sarkano palmu ellu Carotino
Publikacijas
Notikumu saraksts

Sarkanā palmu eļļa Carotino ir ideāla tauku formulēšanai, cepšanai un visa veida pārtikas produktu bagātināšanai ar vitamīniem, karotinoīdiem. Izmanto arī farmaceitiskajā rūpniecībā un kosmētisko produktu ražošanā. Kušanas temperatūra no +17 C. Sarkanā palmu eļļa ir unikāls produkts. Cepšana ir ātrākais ēdiena pagatavošanas veids un tāpēc to universāli pielieto mājsaimniecībā un industriālajā ražošanā uzkodu cepšanai (ķīmiskā sastāva mijiedarbība ar pārtikas produktu to cepot piešķir tam raksturīgo garšu).

Cepjot ūdens izgaro, tas tiek aizvietos ar eļļas tauku daļiņām, tādā veidā bagātinot uzturvērtību.

Lai cilvēks saņemtu nepieciešamo vitamīnu dienas devu ir nepieciešama viena ēdamkarote šī produkta. Sarkano palmu elļu var plaši pielietot pārtikas un nepārtikas produktu ražošanā, kas vienlaikus var nodrošināt mūsdienu prasībām atbilstošu pārtikas produktu kvalitāti, nelietojot sintētiskās krāsvielas un piedevas.

Sarkano palmu eļļu Carotino var pielietot sekojošu produktu ražošanai:

· Maize un tās izstrādājumi

· Margarīns

· Cepumi

· Majonēze

· Piena produkti (saldējums; siers, sviests, jogurts u.c)

· čipši, kartupeļu salmiņi

· Pārtikas bagātināšanai ar Beta-Karotīnu

· Bērnu pārtika

· Kosmētika

· Farmācija

· Ziepes

· Pārējie pārtikas produkti

· Mājdzīvnieku barības ražošanai

Lai padarītu produktu veselīgāku, mūsdienām kvalitātes atbilstošu, ietiecams pievienot 2-5% no kopējā produkta svara jeb arī daļu izmantojamās eļļas aizvietot ar Carotino. Pagarina produkta derīguma termiņu, jo to ietekmē dabīgie antioksidanti;

Tauku loma dažādos ceptos izstrādājumos ir diezgan atšķirīga. Mazs taukvielu maisījums (2-5%) Carotino pagarina maizes derīguma termiņu.
1. Keksos taukiem ir būtiska loma inkorporējot to, pilnīgi izlīdzinot gaisa burbuļus, kas ietekmē keksa uzbūvi, piedodot delikātas garšas īpašības.


2. Konditorejā lielāks tauku saturs funkcionē drīzāk kā hidrāta un būtisks kviešu proteīna nostiprinātājs.
3. Kārtainajās mīklās-taukvielu sastāva īpaša formula darbojas kā daļēja barjera, lai izvairītos no tvaikiem cepšanas laikā, galarezultātā radot vieglu pūkainu produkta struktūru.
Saldumu ražošanā, tādiem produktiem kā šokolāde, tauku pielietošanas nozīme saistās ar cietu, trauslu sastāvu un ātru kušanas īpašībām.

Glabāšana

Ieteicams uzglabāt oriģinālajā iepakojumā vēsā, sausā vietā, kur temperatūras svārstības ir minimālas +20 līdz +250

Pārtikas ražošana